Fin smakare

Var på 40 års kalas i helgen. det var riktigt trevligt med mycket god mat och ett muntert sällskap. Började dagen med att leka dinosaorie med mina små kusiner och låtsas äta upp deras fötter (tog en för laget). men det jag igentligen funderade på vid denna tillställning var om man som student förstörde sitt liv. för jag hamnade bredvid finsmakarna (dom som tycker vinet är sååå gott att de gurglar en stund och sedan nästan spottar ut det i glaset igen). Jag för min del känner igen skillnad, som student hinner man inte gurgla, för att ofta serveras vin ur hink och då kan man bara hoppas att ingen finsmakare har spottat tillbaka i den! Sen smackar finsmakare med tungan och hittar på att det finns massa smaker i vinet som igentligen inte finns, och här upplever jag allt oftare fenomenet med kjesarens nya kläder. Ingen vill erkänna att de inte alls tydligt känner smaken av rostad chili, lukten av sommaräng och botten av en gammal tunna så alla håller med och ser väl inövat eftertänksamma ut medan de igentligen funderar på vad alla pratar om. för vin kan aldrig bara vara gott eller äckligt det måste smaka nått alldeles unikt och det är aldrig saker som man vet vad det är. På systemet står ofta tex att ett vin smakar gräs, vem fan gick och tuggade massa gräs för att ha nått att jämföra med. Nej, som finsmakande student brukar man snarare vakna på morgonen, smackalite med tungen, inte för att ännu känna smaken av det goda vinet utan för att försöka minnas vilken typ av alkohol man spydde senast kvällen innan.

3 levlar tills jag vinner
127 dagar kvar till julafton

Lagar mat

Igår var jag och tränade på morgonen och nu har jag ett förslag. Åldersgym. jag tror att det är en strålande affärside för få vill träna med människor som det skiljer mer än 10 år mellan. Denna strålande affärside fick jag när jag tränade och en man i ca 35 års åldern började prata med mig. Där är första klyftan, jag vet inte men eventuellt så vet inte hans generation att det som alla har i öronen är på gym är små hörlurar med musik i, som man ogärna tar av sig om man inte måste och som man även har för att SLIPPA kommunicera med andra människor. Jag tror inte de vet det utan antar att det är öronproppar alla har för att slippa höra gymmets "störiga musik". I alla fall så när jag tränade började en man i 35 års åldern prata med mig, jag tog av mig hörlurarna bara för att höra hans dumma skämt om att jag borde ställa upp i os nästa gång. jag log vänligt och svor högt inombords, sätter sen i hörlurarna igen. Då börjar han prata igen! Fan, jag går inte till gymmet för att umgås med folk, låt mig träna ifred. Har jag hörlurarna i betyder detta att jag inte vill prata med er. Om vi hade åldergränser på gymmet skulle inte sånt här hända.

Men det hände även roliga saker igår. jag var och hälsade på min farfar efter träningen och på kvällen gick jag och såg mammamia på bio. Den var nästan lika bra som musikalen men det vr inte samma känsla. Iadg så leker jag hemma fru och lagar typ mitt livs första gryta. Ska laga "pepparkaks grytan" som min mamma brukar göra. Nu ska jag gå och röra i den så jag inte misslyckas med min hemmafru uppgift som jag gör så ofta annars.
Kram

RSS 2.0