Lat

Har tagit ett nytt latis beslut. Ska prova att beställa hem mat. Handla är tråkigt, tar tid och är tungt så nu har jag för första gången beställt hem mat. Första leveransen kommer på tisdag, beroende på hur det funkar kan det också vara sista leveransen men jag hoppas verkligen att det ska gå bra.

Just nu sitter jag och väntar på att barnen ska somna så att jag kanske skulle kunna ta en liten kvällspromenad men jag hör Lion ligga i sängen och högt berätta sagor för sig själv så det verkar som att det kan dröja en stund :(


Working 9 to 5

Eller i alla fall 8 till 16. Väntar på bussen för att åka till första arbetsdagen efter föräldraledigheten. Satte två alarm men lyckades ändå försova mig. Ska bli underbart att träffa alla kolegor igen!

Hoppas ni har en bra dag!


Pass, del 2

Har nu hämtat passet. När ni ser bilden kommer ni tänka: oj, hon har gått upp lite i vikt.... Men det har jag inte!! Jag hade samma cherub form då som nu. Och jag hände inte upp och ner när de tog kortet så allt fett flutit ner i ansiktet... Det är bara ett sjukt dåligt kort. Eller så var det förra väldigt bra. Jag vet liksom inte vad som hände!



Mamma du är väl tjock??

Lion: men mamma.... Du är väl tjock?
Jag: men Lion, så säger man väl inte?
Lion: men asså, jag menar över brösten.

Snygg räddning Lion..... Snygg räddning


Tatuering nr 6

Då var även Mollys namn på plats :)


Ingen amning

Jag och Molly börjar vänja oss av med amning. Men hon verkar ganska nöjd med blåbärskräm :)
Ska bli ganska skönt att börja jobba men känns ändå lite sorgligt att vara borta så mycket från barnen igen...


Pass

Kan man passa på sitt passfoto?? Jag vågade i alla fall inte göra det och nu kommer jag att ha ett pass med VÄRLDENS SÄMSTA foto!!! Kan kåta som en överdrift men det är det inte, Lars höll på att dö av skratt nu när vi var hos polisen för att göra pass.
För övrigt vill jag tippsa polisen om att det där med att jobba med provision inte alltid är dåligt. Kan vara så att jag var där fel dag med maken till ineffektiv organisering får man leta efter. Kanske skulle de lägga mindre tid på att prata med varandra om helgaktiviteter och läppglans om de fick betalt per pass de utfärdade... En tanke bara.


Lunch

Lunch när Lars inte är hemma. Gillar verkligen inte att laga mat och halvfabrikat är ju onyttigt.....


Lion i Lönneberga

Jag och Lion läser nu Emil i Lönneberga, känns som en bra bok där vi båda kan känna igen oss. Lion gör sina hyss och jag känner för att låsa in honom i en snickarbod... Eller för all del var som helst som inte är samma rum som jag befinner mig i.
Idag vaknade jag av att vrål från Lars eftersom Lion helt lugnt tagit ett glas mjölk och kastat i ansiktet på honom, när jag försökte säga till Lion kastade han en hel hink med klossar på mig... Allt innan kl 10 på morgonen. Jag funderar på att likhet med Emils mamma skaffa en liten bok där jag skriver ner hans hyss men den skulle bli full så fort. Men det hade varit kul att ha. Skulle kunna användas som högläsning när han tar hem sin första flickvän, visa hans barn så de ger igen led samma medel eller helt enkelt användas i nästan alla utpressnings syften.

/ Johanna som funderar på att gå och köpa en anteckningsbok ändå


Inte min dag :(

Kulturkalaset har börjat. Åkte med Lion till stan, i sin omedelbara besvikelse över att han inte fick godis genast när vi kom fram la han ena handen över munnen på mig och gav mig ett knytnävsslag över käken med den andra. Vet inte varför han höll för munnen men jag och Lars har en teori om att han bitit så många barn nu att han lärt sig tysta dom han ska anfalla. Sen satt jag och skulle se teater föreställningen Gris med Lion och då börjar det ösregna för att sedan övergå till hagel! Ja ni läste rätt, hagel!!

Skulle sen ta en kvällspromenad. Första 20 minuterna tänkte jag bara på hur trött jag var och inte ville gå resterande 90 min tänkte jag på godis. Tänkte gå och sova nu och ha en bättre dag imorgon :)

Molly uppskattade i alla fall teatern! Fick sitta i pappas knä och titta... När det slutat regna och hagla såklart


Fängslande frukost

Vi leker mycket polis hemma nu. Lion springer runt och skriker: stopp i namn!! Han tror inte på mig när jag säger att det heter stopp i lagens namn. I alla fall ledde det hela till att jag fick fängelse frukost i morse :/


Fy Fario!!

Har börjat lyssna på mina barndoms klassiker som Pippi och folk och rövare i kamomillastad med Lion på kvällarna. Prostens barnbarn går dock bort för Lion undrade hela tiden varför sängen skakade så mycket när jag desperat försökte kväva mina fniss attacker. Inte bara på grund av texten utan även för att det var en av min och mina syskons favoriter när vi var små så det finna många minnen kopplat till prostens barnbarn. Igår lyssnade vi på när Lotta hälsade på sin mormor och morfar och säger fy Farao och blir förmanad. Lion tog genast detta uttryck till sitt hjärna och i jämförelse med många andra ord som han lärt sig den senaste tiden så kändes detta ganska milt. Ytterligare ett plus är att han tror att det heter fy Fario :)


Syskonkärkek

Jag och min syster som är närmast mig i ålder har inte bråkat så mycket när vi växte upp, inte lika mycket som andra tycks göra i alla fall. Våra föräldrar var ofta inte hemma förrän sent på kvällarna så det fanns liksom ingen som gav oss uppmärksamhet bara för att vi bråkade. Men ett par gånger var det riktigt illa, en gång stal jag min systers häst och en gång fick hon inte vara på mitt rum. Kom att tänka på detta för att jag hittade en pixi bland Lions leksaker igår. Dock hade den tappat sin svans... Precis som min häst och det var därför jag tog min systers istället. För er som inte vet vad en pixi är (se bild nedan) så är det Lady lovely locks husdjur. Lady lovely locks är den som skapat mest bråk mellan mig och min syster. Dels för att vi båda fick hästen, min tappade genast svansen och därför bytte jag med min syster (får pikar om det än idag!!). Och dels för att jag en jul lurade i mina föräldrar att Angelica önskade sig lady lovely locks fiende docka, helt enkelt därför att även om jag kanske bara var typ 6 år så fattade jag att det skulle öka mina chanser att få den fina dockan istället. Och mycket riktigt så fick Angelica den fula fienden och jag fick självaste lady lovely locks så till mitt försvar så vill jag bara säga att det faktiskt funkade!

Och en av alla gånger hon inte fick vara på mitt rum fick hon nog och skickade in ett hotbrev under dörren. På ena sidan var det en teckning på mig där det stod att jag var bombad och på andra sidan fanns hotbrevet.

// Johanna som funderar på hur hon ska kompensera sin syster... Ingen som har en begagnad lady lovely locks docka eller hennes häst över??


RSS 2.0