Hormoner... neh inte alls

Hormonerna gör sitt till just nu, ganska tur att min stackars Lars är ganska van och lugn av sig. Han ringde just och då lät det ungefär såhär:

L: Vad vill du ha och äta när jag kommer hem
J: Inget
L: Men nått måste du ha, jag lagar precis vad du vill ha
J: Jag vill ha äpple
L: Jag kan handla det, men då kommer jag komma hem lite senare
J: Om du är senare så kommer jag sova och då har jag inte så stor glädje av äpplet eller hur?? Åh hur har du tänkt att mamma ska kunna komma hit, vi har ju inte söndags städat som vi skulle för att du va bakfull
L: Jag städar imorgon
J: Jag vill inte städa på en onsdag, det är dit fel att det är stökigt!
L: Jag städar, du behöver inte hjälpa till
J: nej, jag tänker stöka ner! Och nu är jag kissenödig med!!
L: Gå och kissa då älskling...
J: Nej! du bestämmer inte över mig!

Ibland måste man beundra den mannens tålamod

Dvärglist

Vill tacka alla som lämnat så bra tipps här på saker jag ska vara uppmärksam på, är väldigt tacksam eftersom allt känns som en enda djungel av information när man får första barnet.

Var på jätte mysig middag hos Emma och Saga här om dagen. Emma lagade mat och tog hand om mig, sen bestämmde vi oss för att motera isär sägen som jag ska få låna (tack så jätte mycket Emma!) Och när jag säger vi menar jag förståss Emma. Jag fick inte vara med och skruva, utan jag stod vis sidan om och höll påsen med skruvar (kan vara ganska svettigt det med kan jag tala om). Jag hade jätte fina kort på detta men jag har inte lyckats att få över dem. Vi båda fick oss i alla fall ett ganska gott skratt när Emma drar ur sista kruven och alla sidorna på spjälsängen trillar åt var sitt håll, stackars Saga satt bara i sängen med hela munnen full av choklad och tittade på oss.

Men för att sängen nu ska få plats hs oss måste vi möblera om i sovrummet. Vi måste vrida sängen ett halvt varv, vilket gör att min sida hamnar närmast dörren. Detta kan jag inte gå med på! varför?? Jo, på grund av vad min syster brukar kalla våran dvärglist (något vi har för att vi är korta tydligen). För om man har sidan närmast dörren kan man för det första inte ha jätte stökigt nedanför sängen för då syns det så fort man öppnar sovrumms dörren. För det andra så kommer alla eventuella seriemördare som kommer in till oss naturligtvis döda den som ligger närmast dörren först, och även om det inte känns kul är jag villig att offra Lars i detta fallet.... altså dvärglist! Ha! åt alla er som trodde att vi lite kortare inte är så smarta.

Nu ska jag gå och blinka lite med ögonen och se till att jag får rätt sida av sängen innan det är för sent

Kram på er

Denna vetenskap!

Fan, det är ju en hel vetenskap att skaffa barn. Har idag försökt att plugga lite på försäkringskassanshemsida på hur saker och ting går till. Tror fortfarande inte att jag förstår nått men jag lärde mig nått nytt och nyttigt och det är om vi inte är gifta så räknas inte Lars som pappan om vi inte anmäler det någonstans. Det ger mig vårnaden och alla föräldradagarna.... någon mer än jag som känner att det finns ett gyllene tillfälle för lite bus här? Vet inte om jag ska informera Lars om detta eller om jag ska göra nått kul av det.
Idag har jag även fått bevis för att det finns de som tänker jämställdhet i alla lägen. Blev nämligen frågad på jobbet idag om det är jag som är mamma till barnet. Känndes väldigt jämnställt eftersom jag kan tänka mig att det oftast är papporna som råkar ut för dessa frågor.... man kan ju aldrig vara säker.
Nu ska jag lägga mig och fundera på ett bra bus

Johanna

Elefantstadiet har börjat

Nu har jag börjat känna mig oändligt stor, Lars talar i och för sig om flera gånger om dagen om hur vacker jag är men jag känner inte riktigt att det hjälper när det finns speglar hemma (och då har vi ändå inga figurspeglar). Mina försök att gå ner i arbetstid har gått sådär, för så fort sjukskrivningen var över började jag jobba mer än 100 % igen.. men nästa vecka så kommer det bli ändring.

Så för alla som följer magen
Funderar på hur länge till magen håller innan den spricker?

Och så har vi nu fixat vårt skötbord.


Nu ska jag gå och vila mig och magen lite. Ha de gött!

Kramar

RSS 2.0