En spark i skrevet på barnetablissemanget

Hamnade bakom två tanter på bussen idag. De hade en underbar disskusion om att bli gammal. Men här är favorit delen av koversationen:
Tant 1: Jag kan ju bli hur gammal jag vill, men du måste ju tänka på att inte bli för gammal för om du inte dör snart så kommer du bli en belstning för dina barn.
Tant 2: jag vet vi har pratat om det. Tant 1 har troligen varit bitter länge över att hon inte skaffat barn och efter typ 80 års väntan så fick hon sin hämnd. Helt enkelt en spark i skrevet på alla barn skaffare.

Jag gjorde ett inlägg igår som försvann... ingen vet var det tog vägen, men den sammanfattade versionen är att efter en par dag på IKEA har vi bestämmt oss för att köpa ny säng och varsin ny fotölj, kommer gå på ca 12.000, tur att man är tät.

ska bli gött att vara ledig imon.
Kram

Bra presenter

Jag var och tränade i morse. Var ganska stolt över att jag inte hade riktigt så ont som jag trodde att jag skulle ha.... tills passet började, så fort jag började röra armarna kännde jag hur mycket träningsvärk jag hade. Idag har jag kollat lite feter presenter. detta är min favorit hittills:


För alla som undrar vad det är så är det en sov säck formad som en overål. Så man kan ha den ute och så fort man blir trött så är det bara att lägga sig ner precis där man är. Skit bra om man lider av narkolepsi. Jag kan även rekomendera den om man ska gå bort på fest där man ska sova över och inte vet vad man ska ha på sig. Här har du outfitten och sovsakerna i ett!!!

Jag hittade även dessa:
     och...

Det är dels en penna som håller hela livet i alla väder. Spettsen är gjord i stål så den behöver aldrig vässas eller nått! Precis som den är, utan att behöva göra nått håller den hela livet. Det andra tänkte jag är en bra present till mig som inte gillar att diska. Det är nämligen så att får jag denna mugg kommer jag aldrig behöva röra runt i kaffet själv... det finns nämligen en knapp till det. Finurligt va?

Sist men inte minst hittade jag vad jag ska ge bort till nästa vänn jag ska på kalas hos:


Jag har alltid undrat var man får tag i dessa rosetter. Har alltid trott att det bara är ett stort present snöre men ack vad fel jag har haft. Man kan altså köpa specieltillverkade rosetter endast till detta endamål! Vilken underbar värld vi lever i. Så hade jag varit som du hade jag tagit en titt i almenackan nu på när din födelsedag är. Kan det vara så att du är den lyckliga som kommer få mig i present?

Ha en skön vecka

Orka leva

För några år sedan var min syster i skolan och hörde två andra tjejer prata. Konversationen gick ungefär såhär:
-Orka
-Orka vad?
-Orka leva
Jag minns inte om jag kommer ihåg historien rätt eller om jag ens uppfattat den rätt men ungefär så känndes det för mig idag. Jag gick bara in för att orka leva. vaknade glad, låg kvar lite extra och myste med Lars och sen var jag tvungen att springa till spårvagnen. Det var här hela helvetet började igentligen. Jag och Malin tränade och efter det gick vi lite på stan och jag köpte en semla som jag skulle äta när jag kom hem.
Jag kom inte hem, jag insåg att jag haft så bråttom i morse att jag hade åkt ifrån mina nycklar!!!! Kul när Lars jobbar i sisjön! Jag höll på att bryta ihop. Jag var så hungrig och kissenödig. Men det var bara att ställa semlan utanför dörren och bege sig på den 1 timme långa resan till sisjön, och sen tillbaka. Jag åkte till gymmer 8:30. var hemma 16:30. Orka leva.
Men nu har jag unat mig lite sushi och är go och gla igen.
Kram

Söndag

Till skillnad från alla andra så är jag inte ledig på söndagar...lite orättvist, men jag har haft eb skön dag i viket fall. Lite morgon träning och sedan bar det av till Tahani. Där lagade vi god lunch (tacos) och pratade. Vi lagade dock på kyckling vilket jag inte gjort innan. Istället för köttfärs, vatten och krydda så är det strimmlad kyckling, creme fraise och krydda. Mycket smarrigt. På det hela taget en riktigt skön dag. Sen bar det av till jobbet och jag tänkte att min mys söndag var över. men när jag kom hem från jobbet fanns det en skattkarta där som tydligen har med min födelsedag att göra.... får förklara mer imon. Godnatt mina vänner!

första, andra, tredje. Att spara eller inte spara. del 1

Har alldeles för mycket saker, varav många jag aldrig kommer att använda. En del finns kvar av sentimentala skäl,a ndra saker vet jag inte. Så nu har jag bestämmt mig för att börja rensa lite. Mycket går att slänga men inte allt, så en del tänkte jag auktionera bort här på min blogg. Ok, det kanske inte är en riktig auktion eftersom jag skänker bort sakerna men jag har alltid velat prova hur det är att stå med den där klubban och skrika första, andra, tredje, sålt till den galna tanten i rött.

Jag tänkte börja med att rensa bland mina böcker, men innan jag slänger dem så kan jag ju se om någon av er vill ha dem, känns dumt att jag slänger mina och ni köper nya. Så mitt första erbjudande är 5 pocket böcker av en av mina favorit författare Val McDermid. Det är han som har skrivit hela serien om Tony Hill. (Linnea, här har du chansen att få fortsättningen på boken du fick av mig som du tyckte om...).

Andra goda nyheter är att jag och Lars äntligen bokat en svit på aspa herrgård. Den 13 Mars så bär det av mot god afternon buffe, 6 rätters middag och mycket annat underbart mys! trodde aldrig att vi skulle få tummen ur men nu är sviten bokad och förhoppningsvis är champanjen ställd på kylning.

Trevlig lördag alla ledighets firare!

Jag vill tacka Sverige, bye bye bella

Känns lite som att jag har vinnit ett pris, och när jag står och ska hålla mitt tacktak så kommer jag att tacka sverige. I vanliga fall efter alla tv-tävlingar brukar jag gå och muttra och svära för mig själv. Idag så överraskade svenkagolket mig possitivt, och det händer inte ofta. Efter jobbet kom jag hem för att se slutet på lets dance, och hon jag hatar mest av alla åkte ut!! Jag trodde faktiskt att hon skulle vara kvar till slutet men för en gång skull tänkte sverige efter och fattade ett bra beslut. Så nu slipper jag höra hennes falsett röst yttra dumma saker på bästa sändnings tid.
Bye bye bella!

Träning

Idag hade min träningsvärk gått över sen sist jag var och tränade så det var dags igen. Lite segt att ta sig ur sängen på morgonen men vid 10 hade jag kämpat mig dit. Sen tränade jag duktigt och åkte hem, men när jag stod och väntade på spårvagnen kom det en underbar doft av nybakada kanelbullar. Eftersom jag redan haft min socker dag denna veckan så blev det ingen kanel bulle för mig men guuud vad sugen jag blev. När spårvagnen kom funderade jag på att sätta mig bredvid en illa lukatnde alkis bara för att få bort den underbara lukten ur näsan... men efter visst övervägande känndes det inte värt det. Så min boot camp går väldigt långsamt men ändå framåt.

Lars lämnar ön

Efter att era röster har räknats noga (alla två) står det nu klart att det är Lars som blivit bortröstad från ön och kommer få lämna tvkontrollen. Han hälsar dock, citat: "Jag mår inte så bra, jag ångrar ingenting".

Annars har detta varit en as skön dag med min pöjk. Började med en lång morgon i sängen, sedan drog vi ner på stan och jag blev bjuden på en lunch. sen på eftermiddagen gick vi och provade vårat nya fik som öppnat hos oss. Det var jätte gott, varmt och mysigt. Så där satt vi och myste och skrattade åt alla stressade människor som sprang runt i regnet.



Dock orkade jag inte hela detta bakverk, var väldigt mäktigt. Nu ska vi krypa ner i soffan och titta på en film tror jag.


Tv-diktatur

Som ni alla vet finns det en väldigt sorglig historia om en flicka som växte upp med en såkallad diktatur gran. Flickan gjorde fina smällkarameller och annat granpynt, hon kämpade med pyntet och kom stolt hem och visade upp det. Dock var det aldrig fint nog för mamman, så det fick aldrig hängas i granen. Den flickan var jag och nu har det hänt igen fast med tv:n. Jag kom från jobbet igår, då övarraskade Lars mig med att ha lagat ostgratinerade kräftor, tapas bröd, och ostfyllda dadlar inlindade i bacon och köpt massa gott vin. Kvällen var underbar med jätte god mat, vin och mys i soffan. Sen kom dramat, filmen var slut och jag satte på 4:an för att titta på lets dance medan vi pratade om vad vi skulle hitta på sen. Det var precis när blondin bimbon skulle dansa och Lars började gapa om att jag var tvungen att byta eller stänga av för att han inte tål henne. Jag tycker inte heller om henne men nu är det så att det är det enda programmet som jag vill följa och då tycker jag att jag ska få göra det. Han forsatte att gapa så jag stängde av tv:n och började sura. Först gran-diktatur, sen blir man ihop med tv-Hitler.

Men i sann lets dance anda tycker jag att tittarna (i detta fall läsrana) ska få rösta. Alla som röstar på att Johanna INTE hade rätt att få se sitt programm, skriv tv-suris i ett inlägg. Alla som tycker att Lars hade fel när han med hög stämma inte lät sin prinsessa se på sitt programm, gör ett inlägg där det står tv-marodör.
Kram


sva= hur man blir smal fort

Här har jag lösningen på alla era vikt problem (så länge problemet är att ni vill gå ner i vikt). Min nya metod heter sva vilket betyder svält via assosiation. Man gör bara så att man köper bars som ska vara måltidersättning (med blåbrs smak) och sen tappar man kilona. Det är nämligen så att denna kaka also known as bar inte bara är så äcklig att det tar en halvtimme att äta den, den får en dessutom att bli illamående så på flera timmar kommer du assosiera allt du stoppar i munnen med denna smak och följdaktligen inte kunna äta alls. Hittills har jag bara lyckats äta hela kakan en gång, dom andra gångerna har jag blivit så illamående innan jag ätit halva att jag fått slänga en del av den. Så där har ni det, det enda tippset ni behöver inför beach 2009.
Johanna

Dåligt

Min boot camp 2009 går dåligt. Efter min långa promenad så märkte jag att jag hade skadat foten, nu har jag haltat sedan i måndags och det verkar inte bli bättre. Trotts detta var jag på gymmet med Malin igår och tro det eller ej så är jag inte så öm i mina muskler idag som jag trodde att jag skulle vara. Eftersom jag är född martyr brukar jag varje dag efter träning ligga i sängen, vrida mig i träningsvärksplågor och tycka synd om mig själv. Men idag så väckte Lars mig med frukost (den bästa, korvsmörgås och te) så jag glömmde liksom att jag borde ha ont.

Jag och Malin funderar på att ha ett tonårs party. Vi känner att det är så många fina traditioner som har försvunnit med åren, som att öppna vinet genom att trycka ner korken i flaskan, att alltid ta med sig spriten till festen i pet-flaska, häxblandningar som alltid smakade wisky i slutändan, hembränt och oboy osv. Om någon av er har förslag på fler saker som borde finnas med på festen så kan ni ju höra av er, kanske tillhör ni dem som saknat hemmagjord shot bestående av hembränt och turkisk peppar eller liknande? jag är öppen för alla förslag.

Johanna

Måndag

Jahop, då var det en ny vecka igen. Började denna boot camp vecka med en tre timmar promenad så nu kommer jag inte att orka röra mig på hela veckan. Tvärr måste jag städa idag, det var ett tag sedan detta gjordes och jag hinner aldrig annars, och så kommer mamma på besök idag så det är väl bara att ta tag i det hela. Kanske släpar jag mig ner till gymmet sen, vem vet. Ha en underbar vecka
Johanna

Sjuk

Jag har mer eller mindre varit sjuk sedan julen, men efter nyår blommade det ut ordentligt så nu börjar jag bli bättre... äntligen så vi får hoppas att det håller i sig.
Jag fick min julklapp av pappa här om dagen, nämligen ytterligare ett års träning. Men denna gången var det speciellt för jag fick på exclisive gymmet!! detta kommer bli underbart. Allra helst eftersom jag och Malin har som nyårslöfte att börja bootcamp 2009. Det innebär att vi ska gå ner ca 13 kilo var i år. Eller rättare sagt, jag sattsar på ett år, visssa lite mer optemistiska av oss ska lyckas innan sommaren. Jag kommer aldrig lyckas men har jag tur så kommer jag att gå ner i alla fall 2 kilo innan jag ger upp.
Jag har även engagerat i mig i ett tv programm detta år. Jag ska följa lets dance. Jag har dessutom valt ut en favorit som är Magnus Samuelsson. hade ju varit as grymmt om världes starkaste man vann hela skiten. Brukade ju sitta och titta på hans tävlingar i sveriges och världens starkaste man när jag pluggade.

Ha en underbar söndag allihop

RSS 2.0