Så börjas det

Då ska man börja jobba igen. Pratade med min syster här om dagen, hon tyckte att en bra lösning på problemet med all kritik för att jag är tillbaka på jobbet så fort är att vi gör en tröja som det står "våga vägra vara mammaledig" på. Tror jag ska göra en sån. Annars så är livet lugnt, ska bli skönt att gå upp klockan 5 bara för att gå ut i kylan, åka till jobbet och dricka äckligt kaffe ; )

Dax att natta lillen

Ledig

Så har min förtsa barnlediga dag kommit, har aldrig varit borta så länge från honom innan. Lion är på besök hos sin morfar och kommer inte hem förän imorgon, har varit väldigt skönt men nu börjar det bli lite ensamt. Värsta lyx veckan, idag så är jag barnledig och på måndag så funderar vi på att åka till Tyskland på mini semester innan jag börjar jobba.
Nu ska jag sätta mig i soffan och sluta tänka på alla hemska saker som händer när inte Lion är här (så underbar som jag är så måste han verkligen sakna mig)

Mys morfar

Ska och häsa på mormor och morfar imorgon, jag ringde som vanligt och bjöd in mig sjäv (det måste man göra om man vill komma på besök). Morfar förbjöd mig då att åka spårvagn, han ska komma och hämta mig. Så har det varit ända sedan jag födde Lion, värsta lyxen. Fast av andra sidan så är det alltid lyx att hälsa på hos dem, det bjuds alltid på antigen jätte goda bakverk eller tre rätters middag, ibland får man båda om man stannar länge. Så glad att jag har en så mysig morfar, först kommer han och hämtar mig, sen när vi har kommit dit så brukar han gå och titta till Lion med jämna mellanrum bara för att konstatera att Lion fortfarande sover vilket morfar tycker är ganska tråkigt, sen blir han ganska nöjd när Lion väl vaknar så de kan titta lite på honom. Tycker det är lite tråkigt att vara mamma ledig så imorgon åker vi för att bli lite ompysslade, ska bli mysigt.

Familjens överhuvud

Tvärtimot vad många tror så är det inte jag som bestämmer här hemma, konstigt nog så är det inte Lars heller... inte ens Lion utan Lars dator. Just nu sitter hela familjen (jag och Lion) påklädda och väntar på att få gå ut, men datorn är inte klar än, wow kommer alltid först. Detta jävla spel är viktigast av allt, innan hade Lars Lion i knät, Lion satt och grät och ville inte alls sitta framför datorn utan hitta på nått kul. Men eftersom datorn är viktigast fick Lion gråta så Lars fick spela. Kan inte åka utan Lars heller för båda måste skriva på när Lion ska få pass.

Komihåglapp till mig: ha ensam vårdnad om nästa barn!

Vuxen leende

Var på jobbet igår och fick vuxen leendet. Det är leendet som folk ger när de igentligen vill säga " så synd att du inte förstår bättre, men du är ju så ung och dum" och av någon anledning lägger de alltid huvudet lite på sned när de ler så. Nästan varje gång jag säger att jag ska börja jobba i september får jag ett sådant leende (för det innebär att jag bara varit heltids-mammaledig ca 3 månader). De flesta i min ålder finner sig ganska fort och säger: Jo men det är klart du ska, det är ju jätte bra om Lars vill vara hemma. Lite äldre människor säger inget, bara dömmer eller så går de iväg samtidigt som de muttrar: det är inte samma sak att pappan är hemma...

Jag är sååå trött på det! Jag brukar aldrig vara rädd för att ta konfliker, snarare tvärtom att om jag har tråkigt kan jag försöka skapa lite krig, men inte när det gäller det här. Istället ler jag, påpekar att Lars vill vara hemma och känner mig som världens sämsta mamma. Mammor ska vilja vara hemma, ha svårt att skiljas från sina barn även om det bara handlar om minuter, baka bullar varje tisdag och helst tillverka all sin barnmat själva. Kanske skäms jag så för att de inte bara dömmer mig utan tycker synd om Lion för att han har en så dålig mamma.

Nej nu hinner jag inte skriva mer, för om man nu ska göra sin egna jävla barnmat så får det väl fan inte vara några köpa grönsaker med gift i heller, så jag får väl odla några helvetes morötter och börja vattna.
Sjukt trött på prima mammor!

RSS 2.0