Att vara liten

Måste vara så skönt att vara liten, då består världen bara av det man känner till, inget annat.

När vi gick till affären idag och Lion så märket för gångbana sa han glatt. Titta pappa, där är du och jag!
Ja... För vilka skulle det annars kunna vara?

Barnuppfostran

Jag och Lars har ibland lite olika syn på barnuppfostran. Bär det gällde Lion och jag började jobba igen ledde det till en del diskussioner. En av diskussionerna gällde hur man skulle stimulera ett barn under dagarna. Nu när det gäller barn nr 2 så är jag lite mer avslappnad och höjer inte ens på ögonbrynet när jag kommer hem och upptäcker att Lars lagt en hel dag på att lära vårt barn grymta som en gris. Någon form av stimuli var det säkert och hon var lycklig.





Skatt jakt!!

Igår när jag kom hem från jobbet kom Lion springandes och gav mig ett kuvert. I kuvertet låg en lapp från en pirat! Som meddelade ett det var skatt jakt. Sen ledde lappar med olika ledtrådar och rebusar mig runt i lägenheten för att hitta nya lappar och tillslut skatten!!


Jag har länge.... Eller i alla fall en vecka velat ha en sån här och vipps hade min älskling köpt en.
Sååå otroligt glad, ska använda den till allt! frukt, grönsaker, kött med sås, jag kommer aldrig behöva tugga igen!!

/Johanna som inser att från och med nu är hennes tänder bara dekorativa....


Kissgrodor och 90 cm snopp

Idag är det intresseklubben på tv! Detta underbara program :) väldigt lärorikt. Förra säsongen lärde jag mig bland annat att en av bläckfiskens 8 armar är en snopp. Nu i efterhand funderar jag på om tjejbläckfiskar bara har 7 armar, om alla bläckfiskar ät män eller om det helt enkelt är så att 50% av alla bläckfiskar går runt med en dildo...  Kommentera gärna om ni vet svaret.
Förra programmet handlade om grodor som man tidigare kissade på som någon form av graviditetstest.... Hur fick man grodan att sitta still?? Sen fick jag också veta att biet som ska para sig med drottningen har en engångs penis som blir hälften av biets storlek och eftersom de tömmer alla sina kroppsvätskor i och med samlaget så dör dom efteråt. Då säger alla stackars bi. Stackars drottning säger jag!! Lars är 180 cm lång... Det skulle om han var bi innebära ca 90 cm penis..... Inget som någon ser fram emot precis, eller??




Inte riktigt som planerat

Vår årsdag blev inte  riktigt som planerat :/  eller blev den kanske det? Barnen.... Som nästan alltid sover efter läggdags har vaknat i omgångar hela kvällen. Inte det jag tänkt men jag älskar dem så mycket så kanske var det så här det skulle vara. Så kanske var det såhär det skulle vara. Idag har jag och Lars firat års dag med våra små gangstrar 




I kärlek och krig....

Tidigare idag:
L: tänkte att om jag skulle göra en romantisk liten skatt jakt för dig så måste det ju typ bara vara från bussen och hem.... För du har ju så dåligt lokalsinne.
J: kanske råkade lokalsinnet försvinna ihop med de andra delarna i min hjärna som jag var tvungen att göra mig av med för att orka bo med dig!

Imorgon firar vi att det är sex år sedan vi blev tillsammans och "jag är lika hopplöst förälskad nu som då, har samma glödande känslor, det är bara så". 
Fast som samtalet ovan visar kan vi vara ganska råa mot varandra men det har inte gått en dag under dessa 6 år som Lars inte talat om att han älskar mig, han talar alltid om hur vacker han tycker att jag är och han låter mig alltid veta hur viktig jag är för honom.

/Johanna tittar på hela Sverige bakar och undrar om hon borde köpa en present till sin kärlek

Stolt kommunal blond

Igår bytte jag arbetslokal för dagen till ett tum med denna underbara utsikt. 




Var ett nätverk för unga chefer i Göteborg. Medelåldern på chefer hos oss är 52 år men när vi träffades igår (vi få personer under 35) så kunde jag stolt konstatera att vår framtid är långt från kommunalgrå. Många kvinnor, varav 95% blonda och 100% glada och positiva! Nu spelar inte hårfärgen någon roll, var bara lite roligt att vi var så lika. 
Jag vill också förtydliga att även alla de chefer jag känner som är över 35 är långt ifrån kommunalgrå :)
Det var en rolig och inspirerande dag, ser fram emot nästa träff.

Själ tid

Full fart i helgen, först kusiner på besök och en heldag på liseberg med dem och syskon sen en söndag med kyrkoval och middag.
Älskar att träffa mina vänner på middag, är som själ tid. När jag träffar mina underbara vänner får jag bara vara, skratta och må bra, älskar dom. 

Sen dags för en by arbetsvecka men mina batterier är full laddade!




The heat

Var och såg the heat i söndags. Super bra! Skrattade faktiskt riktigt mycket.

Sen var det naturligtvis knatteskutt i måndags... Tror dom förlänger det lite för varje gång. Nästa gång är det orientering så det kommer väl kännas som 3 timmar istället för 1.... Och sen får man bara hoppas att det finns lika många treåringar när vi börjar som när vi slutar efter orienteringen.

.


Skottlossning i kallebäck

Jag hittade två märken i Lions vägg efter att han haft ett av sina raseriutbrott och misstänkte att han kastat något där i vredesmod. Men så fel jag hade, när jag frågade honom informerade han mig om att det minsann var två tjuvar som gjort det. Jag såg nog inte helt övertygad ut för sen tillade han "och gamstrar". Jag antar att han menade tjuvar och gangstrar. De hade i alla fall gjort det med sina pistoler... Känner mig lite otrygg nu när jag vet att det varit skottlossning här, vad är oddsen för en drive by i Lions rum???

.


Lion första samhällstjänst

Idag gjorde Lion sin första (och sista??) samhällstjänst. Hade varit ute och lekt, så när vi är på väg upp i hissen börjar Lion måla på hissdörren med en blyertspenna som jag inte har en aning om vart han hittat. Så han fick snällt gå och hämta en suddgummi och ställa sig att rengöra hissen. Får väl sätta upp en lapp och be om ursäkt till alla pensionärer som fick ta trappan till följd av Lions samhällstjänstgöring men det behövdes läras ut en viktig läxa.

För övrigt så är det knatteskutt imorgon, kan knappt bärga mig.... Får packa hans kläder idag. Lät Lars göra det sist med följden att Lion bara hade med sig badbyxor!! Och imorgon är det fotboll på schemat :/

.


Amningsångest

På helgerna får jag lite amningsångest. Eftersom jag jobbar så ammar jag nu bara på morgon och kväll men på helgerna när jag är hemma hela dagarna så saknar jag att hel amma. Så mysigt när hon ligger hos mig i sängen och äter medan jag passar på att tjuvsova lite middag i ett hus där det annars är full fart hela tiden. Sen somnar hon också alltid. Istället försöker jag nu få i henne banan medan hon försöker göra allt annat. Kladdigt är det också... Inte riktigt lika rogivande.


.


No more mr Fario

Lion: helvete!
Dagisfröken: vad sa du?
Lion: helvete...
Dagisfröken: vem har lärt dig det?
Lion: pappa brukar säga det när han ska laga saker

Så när jag kom hem frågade jag
Jag: vad säger pappa när han ska laga saker?
Lion: för helvete, han säger det när han ska sätta ihop saker och det inte går bra.

Tyckte bättre om fy Fario! Synd att det var kortlivat


Mat!!

Provat nått nytt, beställde mat och i tisdags levererades den. Det var så skönt att slippa bära hem mjölk och blöjor och istället bara få allt levererat hem till dörren.... Gick kanske sådär. Fick allt utom frys maten men så fort jag ringde och påpekade det så kom dom med den påsen också. Använde mat.se och kommer göra det igen!!!


Knatteskutt

I måndags var det dags för knatte skutt. Massa barn som sprang runt och ingen som lyssnade på vad de skulle göra men Lion fick träffa lite andra barn och han blev svettig så allt var väl som det skulle.
Så.... Synd att det bara är 9 måndagar kvar. Mest längtar jag efter nästa gång när vi ska vara utomhus!


Den eviga kampen

Jag och Lion har en evig hygien kamp. Han älskar att bada men det är blod, svett och tårar (i alla fall de två senare) varje gång det är dags att tvätta håret. Men idag på liseberg valde han att göra tvätta sig i en fontän... Är det verkligen ett bättre alternativ??


Molly makrill

Lion: ska vi leka pirater mamma, sägen är båten, vi är pirater och Molly får vara fisk.
Jag: ok
Lion: Molly är en så söt makrill

Vi leker lite medan vi väntar på att liseberg ska öppna. Redan söndag. Hade glömt hur fort helgerna går när man arbetar.... Så nu väntar jag bara på lotto vinsten så att jag kan börja jobba 3-4 dagar i veckan istället.


RSS 2.0