Helvetes dagen

Visste att dessa dagarna på jobbet skulle bli ett helvete men föga anade jag vilket helvete. Börjar med att ingen vet att jag är ny, allt är en enda röra, saker är redan försenade och de bestämmer för att skicka mig på en ledsagning in till stan så att jag ska bli ännu mer sen. Inte nog med att jag ska behöva köra i centrala göteborg, jag har en psykpasient som vägvisare. tur att jag har så såligt lokaksinne att det inte spelar någon roll vem som säger vart jag ska köra. väl tillbaka på jobbet är jag redan flera timmar sen med mitt vanliga chema, så alla galningar höll på att bli omedisinerade denna dag. Som tur är har jag en underbar pojvänn som håller om mig så fort jag kommer innanför dörren, pussar på mig tills allt känns bättre och sen gör kvällsmat till mig 8eftersom lunch inte ens var att tänka på att hinna med idag). Tack älskling!

Helt vanlig torsdag

Idag är det en helt vanlig torsdag, gött! Igår när jag kom hem överraskade min älskling mig med ostgratinerade kräftor, vitlöksbröd och öl till fotbollen. Och som den goda förlorare jag är bestämmde jag mig för att förstöra hela myskvällen när Ryssland slog in 2-0. Jag var så arg att jag bara var aggresiv och otrevlig resten av kvällen, men tack ändå älskling! Idag vaknade jag att det regnade, ässkar regn. Jag får en sån myskänsla när det regnar, vill bara sitta inne och mysa med en kopp varm te och lite god paj och en riktigt bra bok, attans att man inte har en öppen brasa hemma också.

Idag ska jag till mormor och morfar för att morfar fyller å så jag och lars ska dit och lämna en present och ta en kopp kaffe. Det ska bli mysigt, sen ska jag hem och ha det bra, bara ta det lugnt och ha det skönt samt vila upp mig lite inför helgen för imorgon är det midsommarafton. Så imorgon ska jag ut till Framnäs och fira medLars familj.
Trevlig midsomar alla!

Angel is no angel

Besvikelse är ledordet denna dag och det var den värsta sorts besvikelsen, det är den som låtsas vara en positiv överraskning men sedan visar sig bli en besvikelse. Eller som en bekant beskrev det för ett par år sedan, man får ett jätte fint paket som man är jätte glad för och sen visar det sig att paketet bara innehåller BAJS! inte korvar heller utan äckligt klet bajs. Det är så att jag har en viss rutin som är att försöka se dharma och greg varje dag kl 2, efter det har det varit smallvill som jag inte klarar attt se. Första säsongen men stålmanen mini var helt ok men nu pallar jag inte mer. Så idag efter Dharma och Greg såg jag att de bytt smallvill till Angel (detta var paketet). Denna serie älskar jag och ganska stor del av de beror på att Angel är min alldeles egna hunk ängel, han blev min ängel redan när han var med i serien Buffie och vampyrerna. Så idag när jag började se Angel vilket ochså visade sig vara en säong jag inte sett (ännu bättre paket) inser jag att Anegl har lagt på sig! BAJS! Om man endast är väldigt välbetald för att vara snygg, kan man inte kräv att han är det då också? Så min Angel är inte min ängel längre, så nu får jag börja leta på annat håll.
15 levlar kvar tills jag vinner vadet
Kramar

Kampen mellan könen

Jag och Linnea satt och diskuterade här om dagen mäns ovana eller rent av vana av att olla saker. Detta innebär helt enkelt att mannen trycker sitt ollon mot olika saker, och vi funderade på varför. Är det ett bus som hela manligheten misstagit för roligt? är det ett sätt att ringa in revir? vi vet fortfarande inte men i alla fall kom vi på att för att det ska vara jämnt måste kvinnor snigla saker, men det är ju inte lika behändigt. män kan ju bara knäppa upp gylfen medan kvinnan som ska snigla minst måste ta av sig allting. Därför kom vi på den geniala lösningen att vi ska börja booba saker. När det minst anas ska vi trycka våra bröst mot nått och sedan gå därifrån små fnissandes över vår diskreta inringning av revir. Så nu har kampen mellan könen börjat, störst revir vinner!
YAYA!

Overkliga, tråkiga dagar

Detta är det jobbigaste inlägget att skriva någonsin. Farmaor har varit sjuk en tid i cancer men allt verkade börja ordna upp sig, hon skulle bara ha  några behandlingar till sen tillfriskna i lugn och ro och allt skulle bli som förut. Men i söndags ringde dom och sa att hon blivit väldigt dålig pga lunginflamation och en blodförgiftning så vi alla åkte upp för att hälsa på henne, hon sa hej alla mina älsklingar när vi kom sen var hon helt borta hela tiden, senare på natten ringde pappa och sa att hon hade gått bort.
Känns skit tungt och overkliget. Dessutom så har jag kommit på att jag verkligen inte vill gå på begravningen. På något irrationellt sätt så tänker jag att om jag inte säger hejdå kan hon inte dö. Då kommer hon ligga kvar på sjukhuset och bli frisk snart. Värst just nu är alla gammla barndoms minnen som kommer upp men det är väl bara att låta tiden gå. Som tur är har jag utomstående som stöd, en pojkvänn som alltid finns där när jag behöver honom och en vänn som alltid kan bjuda på ett skratt även i allt elände. Båda kom på min syster student dag för att finnas där och underlätta lite för mig. Älskar er. Kramar

Johanna goes ghetto

Så har man utvecklat sitt mångkulturella sinne ännu en gång. Att Jobba inom vården  vidgar verkligen ens vyer. Här om dagen var jag hos en dam som ska ha sällskap på kvällarna och när jag kom dit här om kvällen var hon jätte glad för hon tyckte vi skulle åka på utflyckt till Angered. Jag var inte lika glad och funderade genast på att ringa min chef och be om risktillägg om arbetet fodrar att jag vistass i sånna områden. Satt på helspänn hela resan och bara väntade på att skottlossningen skulle börja men som tur va hade alla gangster siesta eller nått för jag överlevde resan.
    Då tänkte jag att bättre att förekomma än att förekommas så jag bestämmde mig för att infiltrera ghettot, go undercover så att säga. Så här om dagen lurade jag med mig Lars till bellvue marknad (mer ghetto än så blir det inte). Lars bara skrattade åt mig när jag tog upp ett anteckningblock på markanden för att börja anteckna hur man bäst smälter in på en ghetto marknad. Detta är vad jag kom fram till:
1. Ha alltid med penna så du kan anteckna
2. Dramat är ett måste. vi skilje oss visentligt från mängden då vi ej drog en dramat efter oss
4. Rutt. Innan du går in på själva marknadsområden (som för övrigt i detta fall troligen var en stor övergiven lada) måste man lägga upp en rutt så man inte går vilse eller missar nått.
Men nu tog jag naturligtvis inte upp de mest grundläggande reglerana som att ha bandana, skrika mycket innne på marknaden, pruta och vilja köpa kassetband med jougoslavisk folkbandsmusik. Detta var bara början, måste "go back in" för lite allvarligare studier nu när jag känner till basic reglerna och bättre kan smälta in. Kanske ska fråga om vi inte kan gå på marknad nästa söndag.

Men nu kommer det värsta, när jag var hos samma dam igår stod hon glad i hallen och väntade för då ville hon till hammarkulle festivalen. Det enda jag kunde tänka var att detta kommer ju bli min död. Hammarkullen! va fan, dom måste ju ha en medellivslängd på typ 30 och en risk på dödlighet för besökare på typ 50%. Men även denna gång överlevde jag, % lottade till min fördel men jag tror även att mina studier av ghettot spm gett vissa ghetto skills gjorde sitt till.
Johanna

RSS 2.0